Brekeriet fixar med coronasäker ölfest

Christian, Fredrik och André Ek under förra årets ölfest på Erikstorp. I år ändras upplägget, men evenemanget ska fortfarande genomföras. Foto: Privat.

Enbart sittande gäster och uppdelade pass under dagen. Så ska Brekeriet se till att genomföra sin ölfest och garantera säkerheten för gästerna.

Brekeriet Bar på Erikstorp utanför Landskrona var en succé i fjol och tidigt beslutades om en ny öldag med inbjudna bryggerier även detta år.

Men sedan började problemen med ett visst virus som förändrade världen. Festen har flyttats fram en månad men 22 augusti ska den bli av.

Med enbart sittande gäster ska evenemanget hållas säkert för såväl utställare som besökare och man delar upp dagen i olika pass för att inte få för många gäster på en och samma gång.

– I fjol var det drop in och folk fick komma som dom ville, nu blir det mer som en restaurangsittning. Det går även att dyka upp spontant men då kan man få vänta på en plats, säger André Ek på Brekeriet.

De fyra olika passen genomförs 13-15, 15-17, 17-19 och sedan från 19 tills man stänger fyra timmar senare.

– Det blir säkert det sista passet som säljer bäst, det är då man bör komma om man vill hinna dricka lite fler öl. Det kommer att finnas minst 150 platser per sittning, berättar Ek.

Han hoppas på att intresset ska vara stort, och vet sedan tidigare att evenemanget varit uppskattat.

– I fjol var det väldigt lyckat med väldigt många Landskronabor som hittade dit, det är kul för oss som inte är så kända här, säger Ek.

Deltagande bryggerier är Benchwarmers, Brekeriet, Brewski, Brygghuset Finn, Hyllie Bryggeri, Klackabackens Bryggeri, Malmö Brewing och Remmarlöv Gårdsbryggeri. Även danska Æblerov är inbjudna och det finns sedan plats för ännu ett bryggeri.

– Jag tror att alla är ganska sugna på det här och på att få göra någonting. Det har ju inte varit så många evenemang i år, säger Ek.