Bishops Arms fixade ny öl hos Dugges

BIldspel

Bild 2 av 5

Anna Zandin, Joakim Isaksson och Daniel Hermansson var tre av personerna från Bishops Arms som var med under bryggdagen hos Dugges.

 

Dugges och Bishops Arms samarbetar en hel del. Nu har man dessutom bryggt öl tillsammans. Häromdagen var det samling för alla inblandade i Landvetter.

Ni kommer säkert ihåg hur Dugges i höstas genomförde Sveriges största tap takeover någonsin när man under en vecka samarbetade med alla drygt 40 Bishops Arms-barer samtidigt.

Barerna kunde välja hur många öl man ville koppla på och de som satsade mest erbjöds bland annat att vara med på en bryggdag på Dugges bryggeri i Landvetter.

Häromdagen var det dags för bryggning och då hade det varit en diskussion i förväg om vad som skulle bryggas. Beslutet blev en singel-hop IPA med namnet Lush Simcoe.

På plats fanns representanter från Bishops Arms i Piteå, Kiruna, Jönköping, Eskilstuna, Uppsala, Östersund, Vasagatan i Stockholm samt Karlstad. Dessutom deltog Petra Öhman från Brill, som organiserade provningen tillsammans med Dugges.

– Det var en del av det största paketet att få komma hit och brygga öl. Efter att vi varit på bryggeriet blir det fest, säger Tomas Halberstad på Dugges.

Ölet Lush Simcoe lär finnas ute på marknaden om någon månad.