Kompisgänget fick brygga med Fridén

Bildspel

Bild 1 av 8

Hela gänget samlat under bryggningen.

 

En av Musikhjälpens auktioner handlade om en bryggdag med In Flames-sångaren Anders Fridén. Nu har det vinnande kompisgänget genomfört bryggningen hos Freequency Beer Works.

Det var dagarna före jul i fjol som auktionen avgjordes. Till slut var det en kompisgäng från Göteborg och Örebro, med bland annat ölprofilerna Stanley Wong, Fredrik Berggren och Petur Olafsson, som tog hem priset. Man bjöd nästan 12000 kronor, pengar som gick direkt till Musikhjälpen.
I fredags var det dags att samlas på Frequencys bryggeri norr om Stockholm och det blev en riktigt trevlig dag.
– Jag har varit på väldigt många bryggerier men det här var annorlunda när vi fick jobba en del också, sade Fredrik Berggren.
– Vi som brukar jobba här har bara tittat på idag, skojade bryggaren Mattias Hammenlind.

Ölet ska bli en imperial porter med en hel del specialmalt. Receptet har bollats lite fram och tillbaka innan det blev dags för bryggning.

– Den kommer att landa mellan åtta och nio procent. Det blir en porter i klassisk stil med fokus på malt och choklad, säger Hammenlind.
– Det bryggs ju mycket barnkalas-öl och bärs som Robinson-Robban tycker är buskisspexig, men detta är mycket tråkigare. Det är en brittisk old school imperial porter som vi kallar ”Smash The Pastryarchy”, den kommer att bli grym, kommenterar Berggren.
Cirka 1000 liter ska det bli av portern, och en liten del av den kommer att fatlagras och släppas först i höst. Ölet kommer bland annat att dyka upp på GBG Beer Week.
För Anders Fridén var detta en riktigt kul dag.
– Vi har haft roligt och det är bara skoj att vara med och bidra till Musikhjälpen. Sedan får vi se om alla vi är vänner också efter att vi har provat den här ölen. Jag kan tänka mig att vara med på något liknande igen, sade han.
Efter bryggningen fortsatte dagen med öl och mat på Frequencys tap room inne i Stockholm, och de vinnande vännerna tyckte nog att det här var ett riktigt bra sätt att skänka pengar till välgörande ändamål.