Bengt erbjuder kunderna gratis öl

Bengt Sundqvist ska servera gratis öl för att locka nya kunder. Foto: Ronny Karlsson

Gratis öl på fat. Det ovanliga erbjudandet kommer nu från en Kville Hop & Deli i Göteborg.

Det är förstås inte starköl det handlar, utan lågalkoholöl upp till 2,25 volymprocent. Men enligt Bengt Sundqvist på Kville Hop & Deli på Hisingen så handlar det inte om någon tillfällig kampanj.

– Jag körde så förra sommaren och det var väldigt lyckat. Det är gratis tills det är slut, men sen försöker jag hitta nåt annat.

Hop & Deli är inget café eller restaurang och det finns bara några enstaka stolar för kunderna att sitta på, men han har installerat två kranar med ambitionen att fylla dem lågalkoholöl. Varför?

– Framför allt för att få in mer folk i butiken, det är inte säkert att folk köper nåt första gången, men de lär sig var butiken finns.

Hop & Deli har funnits några år nu, men till skillnad från folkölsbutiken Fölk i centrala Göteborg har den överlevt tillståndsenheten. Och det genom att fokusera på öl under 2,25 procent.

– Det är stor efterfrågan på alkoholfritt och öl med låg alkoholhalt i dag.

Utbudet är också hyfsat stort att döma av vad som finns på Hop & Deli.

– Jag har strax över 100 alkoholfria öl och säljer även en del exklusiva folköl. Men det är bara en liten del och i och med att jag har mat och deli också så ska det inte vara nåt problem med tillståndsenheten

Och för den som tänkt sig dricka gratisöl på torsdag när första fatet sätts på kan meddelas att det är Primator alkoholfri från Tjeckien som erbjuds.