Ny folkölsbutik öppnar i Göteborg

Bildspel

Bild 1 av 4

Bengt Sundqvist siktar på att ha cirka 200 olika ölsorter vid öppning.

 

Nyligen hade Göteborgs första folkölsbutik premiär. På fredag öppnar nästa butik och bakom satsningen står Bengt Sundqvist.

Det är i Kville på Hisingen som butiken Kville Hop & Deli nu är redo för öppning.

– Jag har planerat för det här i ungefär ett år och letade lokal i åtta månader. Det var svårt att hitta rätt, säger Sundqvist.

När han så hittade den rätta lokalen väntade en hel del jobb med att fixa till allting. Han har fixat allt på egen hand och ser fram emot öppning.

– Vi kommer att ha cirka 200 öl från start, sedan får vi se hur det blir framöver. Det finns möjlighet att ha mer, men ölen har ju bäst före-datum också. Det blir kunderna som avgör vilket utbud jag ska ha, säger han.

Det blir förstås en hel del svensk öl men även öl från andra europeiska länder. Sundqvist driver en importfirma och har bra kontakter i många länder.

– Jag kan plocka exakt antal flaskor hos många grossister i Europa, det blir en stor fördel, säger han.

Bland annat kommer han att locka med kvass från östeuropeiska länder och en hel del radler.

På torsdag är det smygpremiär för inbjudna gäster och på fredag är det sedan premiär på riktigt.

– Jag blev nog inspirerad av folkölsbutikerna i Stockholm och kände att det var dags även i Göteborg som ju är ölhuvudstaden, säger Sundqvist.

För bara ett par veckor sedan öppna folkölsbutiken Fölk på Kungshöjd och nu är det alltså dags för butik nummer två. Satsningen sker i ett område på Hisingen där det byggs som aldrig förr och Sundqvist har förstås stora förhoppningar på att få bra fart på butiken. Utöver öl kommer han även att sälja en del mat.

– Det är en del jobb kvar men jag kommer vara redo vid öppning, säger han.