Beerium vill brygga öl i Holland

Marcello Milli och Erik Höglund svarar på våra enkätfrågor. Foto: Ronny Karlsson.

Beeriums favoritbryggeri att samarbeta med finns i Holland. Det och mer framgår i vår enkätserie.

Marcello Milli och Erik Höglund svarar gemensamt på frågorna för Beeriums räkning.

1. Vad har varit de största förändringarna i er verksamhet under 2020 som kan relateras till corona?

– Vår grundtanke var att vi skulle fokusera vår verksamhet på diverse event som var knutna till eventlokalen. Få av dessa kunde genomföras vilket givetvis innebar ett rejält avbräck för oss. Flera mässor och utställningar som vi skulle deltagit blev också inställda. Restaurangförsäljningen avtog mer eller mindre helt och hållet. Däremot så ökade försäljningen till Systembolaget rejält inledningsvis. Troligtvis var detta kopplat till det friare regelverket för de butiksansvariga på Systembolaget. Även folkölsförsäljningen fick ett uppsving för vår del och detta mycket tack vare ett enormt lokalt stöd och intresse.

2. Vad blir det bästa för ert företag under 2021?

– Förhoppningsvis vaccinet… För övrigt har vi stora förhoppningar på att vår nystartade medlemsförening kan leda till att vi kan göra vissa förbättringar i vår produktion. I bästa fall kan det leda till att vi kan investera i en bättre flasktappningsutrustning.

3. Vilket svenskt bryggeri har varit bäst under 2020? Motivera gärna

– Det finns i dagsläget väldigt många bra svenska bryggerier. Några som imponerat lite extra mycket på oss är Dugges och O/O. Dugges imponerar främst för att de lyckas skapa fantasifulla stouts med hög kvalitet och O/O imponerar då de på ett tydligt sätt visar att de med bravur lyckats med alla ölstilar de gett sig på.

4. Nämn 1-3 svenska öl som imponerat på dig under 2020.

– BA ETROF Vanilla – Zymologic. Pivot Pils – O/O. Trouble Sleep – Stigbergets

5. En utredning om gårdsförsäljning har påbörjats. Vad är den bästa lösningen för er när det gäller gårdsförsäljning?

– Att tillåta gårdsförsäljning samtidigt som Systembolaget fortsätter med sin försäljning på samma satt som de gör nu, dvs TSLS kvarstår.

6. Vilket bryggeri i världen skulle du helst vilja brygga ett öl tillsammans med?

– Det finns sjukt många spännande bryggerier som vi skulle vilja samarbeta med. Men måste vi välja ett bryggeri så väljer vi nog De Molen från Nederländerna. Anledningen till att vi väljer just dem är främst pga att det hade varit en ynnest att få bolla lite tankar och idéer runt en tung imperial stout tillsammans med mästerbryggaren Menno.