Arvingarna fixade med burkar inför premiär

Bildspel

Bild 1 av 5

Casper Janebrink såg att att hjälpa till när Arvingarnas eget öl skulle paketeras.

2 juni är det premiär. Nu har Arvingarna varit på plats hos Odd Island för att hjälpa till med burkningen.

 

Arvingarnas Lager är namnet på ölet som förstås är tänkt att locka bandets fans till att prova det. Men det var inte helt självklart att det skulle bli ett lageröl som bryggdes.

– Vi var inte helt eniga. Jag gillar nog mer IPA, men de andra i bandet ville ha en lager, säger Casper Janebrink.

Det var hans ölintresse som ledde till kontakt med Odd Island, som ju också har en gedigen bakgrund i musikens värld. Efter en del samtal blev det klart att man skulle ta fram det här ölet.

– Det är en modern lager med hög hinkabilitet. Det här är andra batchen som burkas och det ligger en tredje batch på tank. Vi lärde oss av ölet med Glenn Hysén att vara lite bättre förberedda, säger Peter Iwers på Odd Island.

Casper Janebrink är riktigt nöjd med ölet, trots att det inte blev en IPA.

– Jag har smakat den, och det här blir sommarens öl, säger han.

Bandets medlemmar såg till att hjälpa bill med burkningen av ölet och givetvis hoppas man att ölet ska sälja bra. Precis som för ölbranschen har musiker i Sverige haft ett tufft drygt år under pandemin. Men Casper Janebrink tycker ändå att Arvingarna har klarat sig bra.

– Vi har haft tur och har kunnat jobba. Vi har spelat in en hel del musik, vi var med i Melodifestivalen, vi släpper ett nytt album i augusti och jag ska representera Arvingarna i Så Mycket Bättre i sommar, säger han.

Arvingarnas eget lageröl kommer på Systembolaget 2 juni.

Ölet släpps i det lokala sortimentet och kommer också att vara beställningsbart över hela landet. Etiketten sticker ut och den bilden på bandet kommer från en tavla som skapats av Kattis Palmnäs. Hon var också på plats med originalmålningen tillsammans med bandet, och helt klart kommer hennes konstverk att få bra spridning via ölburkarna när det släpps på Systembolaget.

– Vi har länge velat göra det här, det känns kul nu när ölet ska ha premiär, säger Janebrink.

Nu återstår att se om det kan bli fler liknande samarbeten framöver. Peter Iwers har uppskattat bandets engagemang.

– De har varit med och provsmakat öl och kom fram till att de ville ha något som hamnade mellan Västkustpilsner och Gött Änna, de har fixat med etiketten och nu är de här och brukar, säger Iwers.