Andrew ska dubbas till riddare i Belgien

Andrew Reed fick ett trevligt brev från Belgien. Foto: Foto: Privatbild

Andrew Reed på Galatea får göra Jens Skrubbe sällskap till Belgien för att dubbas till riddare.

Vi har tidigare berättat om Jens Skrubbe som fick beskedet att han utsetts till Honorary Knight of the Knighthood of the Brewers Mash Staff förra året. Men det är först nu i september han ska dubbas och då blir alltså tillsammans med Andrew Reed på importören Galatea, som ska föräras samma titel.

– Det är dröm som blir verklighet, jag hörde talas om det för 20 år sen när jag började jobba med belgisk öl. Det vore så häftigt att en dag få den äran. Nu får jag det och det är riktigt riktigt cool, säger Andrew.

Han tror att orsaken till att han dubbas är att han jobbat många år med att promota och utbilda om belgisk öl.

– Jag har haft turen att få jobba så länge med belgisk öl, så de känner mig nu. Hos Galatea har vi sju olika belgiska bryggerier.

Men belgisk öl är inte bara arbete, om Andrew ska rangordna ölländer så kommer Belgien först.

– Belgisk öl var den första kategorin som jag förälskade mig och den har varit i topp för mig sen dess. Det finns små många olika stilar, arvet och den kärlek och omsorgen om ölen gör det till mitt favoritland för öl.

Att bli riddare av mäskpaddeln ger mest bara ära. Andrew skrattar och svarar nej på frågan om han får löneförhöjning nu.

– Men jag fick mycket hjärtan och applåder i jobbchatten, vi kanske firar med att dela nån fin trappist eller fatlagrad Duvel, säger Andrew.

– Det är kul att kunna dela det med folk, men det är inget jag kommer att tala om för alla jag möter. Det är inte så svenskt, jag får skryta för mina amerikanska vänner i stället, fortsätter han och skrattar.

Ceremonin äger rum den 3 september i Bryssel i samband med den belgiska ölveckan.