Halmstad Brygghus gjorde ordentliga satsningar under 2017. Nu ska man skörda frukterna av det under 2018.
Daniel Eriksson på Halmstad Brygghus ser fram emot att brygga mer öl under det nyss påbörjade året. Nu ska man gasa för fullt och öka produktionen rejält. Här ser du hans svar på våra enkätfrågor.
1. Vad var det bästa som hände för ert bryggeri/företag under 2017?
Att vi genomförde vår välbehövliga expansion för att kunna tillgodose behovet. Under hösten installerade vi nya tankar som ökade vår kapacitet drastiskt.
2. Vad blir era största satsningar eller förändringar i verksamheten under 2018?
Under 2018 kommer vi att ha fortsatt fokus på produktkvalitén och utöka vårt laboratorium för att möjliggöra kontinuerligt jämn och hög kvalitet på vår öl.
3. Hur mycket öl producerade ni 2017 och hur mycket räknar ni med att producera under 2018?
Produktionsmässigt landande vi 2017 på 130 000 liter och tar höjd för närmare 200 000 under 2018
4. Vilken fråga tror du blir viktigast för svenska bryggerier under 2018?
Att upprätthålla intresset för hantverkmässigt brygd öl, och det kan vi bara göra genom att ständigt jobba med att säkerställa kvalitén på våra produkter.
5. Vilket var Sveriges bästa bryggeri 2017?
Spendrups, som både lyckades med konststycket att knipa förstaplatsen i systembolagets alesegment med sin Ship Full of IPA och för deras framgångsrika varumärkesbyggande av Mariestad som ett premiumöl.