Enkät: Malmö ska satsa mer på suröl

Malmö Brewing ska satsa surt under året. Det och mer får du veta i dessa enkätsvar.

Anders Hansson och de andra har haft ett bra år, men också ett år där man hunnit i fatt med saker och ting. 2018 ska det gasas igen. Här är alla svar på våra enkätfrågor.

1. Vad var det bästa som hände för ert bryggeri/företag under 2017?

– Vi har hunnit ifatt. Ibland måste företag bara lugna ner sig, ta hand om det man skapat, se till så att det funkar.

2. Vad blir era största satsningar eller förändringar i verksamheten under 2018?

Under nästa år blir det att gasa igen, framför allt på suröl. Vi hade som mest 27 egna öl på tapp i vårt Taproom, samtidigt. Nästa år kanske vi kan nå 30 öl.

3. Hur mycket öl producerade ni 2017 och hur mycket räknar ni med att producera under 2018?

Vi hamnar nog på 60 000 liter, varav 55 000 sålt på Taproom. Nästa år räknar vi med 70 000 liter och hoppas på att kunna lägga mer på fat, så vi kan sälja utanför huset också.

4. Vilken fråga tror du blir viktigast för svenska bryggerier under 2018?

Nu säljer inte vi inte på systembolaget men jag tycker mig se att en trend att bryggerier sänker priserna på sin öl. Om det är så börjar det tuffa till sig för alla bryggerier. Men som svar på frågan, så blir det att fortsätta hålla kvalitet på sina öl.

5. Vilket var Sveriges bästa bryggeri 2017?

Mycket svår fråga. Här måste man verkligen ställa sig lite olika frågor när man svarar på det. Antingen väljer man ett bryggeri som undviker de ölstilar som ger lägre raiting på ratebeer och gör enbart väldigt ”smala, nischade och hippa” öl. Eller väljer man ett bryggeri som lyckas hålla samma kvalitet på sin öl år efter år. Eller så väljer men ett bryggeri som värnar om det svenska arvet, eller så väljer man ett bryggeri som har en bred portfölj osv,osv… Så mitt svar är ? En sak är säker, det finns många kandidater till Sveriges bästa bryggeri.