160 bryggerier ska skapa öl mot rasism

Över 160 bryggerier ska vara med och skapa sin egen version av ölet. Foto: Weathered Souls

Ölet är en markering mot det som hänt i USA, och responsen har varit enorm. Nu vill över 160 bryggerier vara med och brygga ”Black Is Beautiful”.

Under den senaste veckan har väldigt mycket i nyhetsrapporteringen handlat om USA och protester mott den rasism som finns i landet. Den utlösande faktorn var när George Floyd kvävdes till döds av en polis 25 maj och nu pågår protester runt om i landet.

Texasbryggeriet Weathered Souls har hittat ett eget sätt att markera sitt missnöje med det inträffade.

Ölet Black Is Beautiful är en imperial stout som man tagit fram och även andra bryggerier uppmanas att brygga ölet. Gensvaret är stort. Över 100 bryggerier har redan anmält att man också vill brygga ölet för att ge sitt stöd.

– Vi har haft en bra respons och det är redan ganska stora namn som kontaktat oss och som vill vara med. Hela samarbetet görs för att skapa medvetenhet om de dagliga orättvisor som färgade människor möter, säger bryggaren Marcus J Baskerville på bryggeriets hemsida.

De som vill delta kan anmäla sig via bryggeriets hemsida. Man ombeds då att brygga ölet, använda samma etiketter som Texasbryggeriet och sedan skänka intäkterna till organisationer som jobbar mot rasism.

Bland bryggerierna som anmält sig finns Jester King, J.Wakefield, Other Half, 2nd Shift och Trillium.