Äntligen samarbete för punkbryggarna

Bildspel

Bild 1 av 4

Till slut kunde Nikola Sarcevic och Daniel Gacic ses för att brygga tillsammans.

De har varit punkare, musiker och vänner under lång tid. Nu har även Nikola Sarcevic och Daniel Gacic bryggt öl tillsammans.

Duckpond Brewery, tidigare Mikrofonbryggeriet, och Apex Brewing är två av Sveriges mest hyllade bryggerier. Men det finns fler kopplingar än så mellan de båda.

Nikola Sarcevic och Daniel Gacic har nämligen en lång historia inom svensk punk.

– Vi har båda serbiskt ursprung och kommer från Örebro. Vi har varit på samma skivbolag och känt varandra väldigt länge, säger Sarcevic.

Hans roll som sångare i populära bandet Millencolin känner många till, men även Gacic har en punkbakgrund. Han är en av medlemmarna i bandet Voice Of A Generation och har dessutom varit med i gänget runt Millencolin genom åren.

Nu var det alltså dags att brygga öl tillsammans, och det har varit på gång länge.

– Vi pratade redan innan vi hade kommersiella bryggerier om att vi skulle brygga tillsammans. Planen var att första collaben skulle vara med varandra. Men så blev det inte och tiden gick, säger Sarcevic.

Men nu har det alltså äntligen blivit ett samarbete. Sarcevic var i Örebro för att hälsa på familj och då visade det sig att det fanns en lucka i planeringen hos Apex i Nora. Tillsammans med Arvid Saltin på Apex bryggde de 500 liter, och det är kanske inte så svårt att gissa vad det blev för typ av öl.

– Det blev 500 liter av en New England-IPA som landar runt sju procent. Den kommer på fat, säger Sarcevic.

Nu väntar troligen också en andra bryggning framöver, och då blir det hos Nikola Sarcevic i Göteborg.

– Det var jättekul att vi fick det här gjort, de har ett jättefint bryggeri. Sedan gillar jag verkligen deras öl och det är extra kul när det är goda vänner som är inblandade.