Folkölen inköpt- men kan inte säljas

Cattis Ledius och Sebastian Flohr i den folkölsbar som öppnades på Haket. Nu soppas den satsningen av de nya hårdare restriktionerna. Foto: Ronny Karlsson.

Folkölsbaren blev populär och Haket köpte på sig en hel del fat. Men de nya restriktionerna sätter stopp även för den satsningen. Cattis Ledius är besviken och tror på hårda restriktioner fram till midsommar.

 

Det var i början av februari som Haket bestämde sig för att satsa på en folkölsbar i en del av sina lokaler. Det gav en möjlighet att kunna ha öppet längre och kunna öka intäkterna en del i ett utsatt läge.

Men regeringens och Folkhälsomyndighetens senaste restriktioner sätter nu stopp för satsningen. 20.30 ska alla serveringsställen vara stänga, och nu står Haket med specialbeställda fat med folköl till en bar som inte får öppna mer. Under söndagen var det öppet för sista gången.

– Vi har beställt åtminstone tre fat av varje öl så att det ska vara värt för bryggerierna att lägga ölet på fat. Vi ville ju satsa och hade sex olika folköl på fat, det känns jävligt pissigt att vi inte får köra vidare, säger Ledius.

Hon har redan tidigare flaggat för att restriktionerna ska bli långvariga, men hade en förhoppning om att i alla fall få jobba vidare med det nya sättet att försöka få in lite mer intäkter.

– Vi har haft de hårdaste reglerna i samhället i ett år, och jag trodde aldrig att det skulle bli 22.00 nu. Men jag trodde inte att de även skulle ta bort folkölen för oss, och jag tror att det här fortsätter fram till midsommar.

Nu blir det alltså stängning vid 20.30 och sista ölen får serveras 20.00. Den verkligheten får alla barägare finna sig i, trots att det finns ett intresse bland många att fortsätta äta eller dricka en öl senare.

– Jag kan inte vara optimist längre, vi får väl ha veckans folköl på vanliga menyn. Hos oss och hos andra sitter du säkert, det gör man inte när man är 15 personer i en etta. Folk slutar ju inte att dricka 20.00 bara för att vi stänger.