Youtube-profiler fick brygga i Göteborg

BIldspel

Bild 1 av 4

Peter Vad Godtberg Jensen och Simon Martin gjorde flera inspelningar under besöket i Göteborg.

Det var danskt och walesiskt besök hos Två Feta Grisar i helgen. Två Youtube-profiler var på plats för att brygga öl och betygsätta öl.

Det var walesaren Simon Martin och danske Peter Vad Godtberg Jensen som gästade Göteborg i helgen. Martin står bakom Youtube-kanalen Real Ale Craft Beer och Godtberg Jensen driver Master of Hoppets.

– Den svenska ölscenen är fantastisk och svenskarna har tagit till sig ny öl mer än vad danskarna har gjort, säger Godtberg Jensen.

Även Simon Martin gillar svensk öl.

– Svensk öl är väldigt pålitlig, du vet innan du har provat att det kommer att vara god öl.

De lägger en hel del tid på sina Youtube-kanaler, där de betygsätter öl och i bland bjuder in gäster. En del resor för att brygga öl har det också blivit.

Kontakten med Två Feta grisar fick Simon Martin efter att Johan Ryding skickat öl till honom. När han gillade ölen såg bryggeriet till att han fick fler öl. De fick en bra kontakt och det mynnade ut i ett samarbete i helgen. En New England-IPA med namnet Simon & The Pigs.

– Det är jättekul att vara här och vi har haft en riktigt rolig helg, sade Martin.

Han startade sin Youtube-satsning Real Ale Craft Beer i december 2009 och Master of Hoppets startade bara månaden efter.

– Vi var bland de första som gjorde detta, i dag är det fler. Vi kände inte varandra då, men har blivit goda vänner, säger Godtberg Jensen.

Ölet som bryggdes lär komma ut på marknaden inom en månad. Det är väl troligt att det kommer att recenseras på Youtube också.