Lugnt VM – om alla bara dricker en öl

Det kommer att gå lugnt till under fotbolls-VM i Ryssland kommande sommar. I alla fall så länge fansen bara dricker en öl. Det är beskedet från ryska turistbyrån.

Fotbolls-VM är en av världens allra största fotbollsfester, och det lär bli samma sak när Ryssland kommande sommar står som värd. Men tyvärr är fotboll också ofta förknippat med bråk mellan supportrar, inte minst på landslagsnivå.

Den ryska turistbyrån Visit Russia tror att det kommer att gå lugnt till. Men bara om supportrarna håller sig till max en öl före match.

– Brittiska fans älskar att dricka mycket, det vet vi och vi kan inte garantera säkerheten om fansen är fulla och provocerar. Jag skulle rekommendera att man inte dricker så mycket när man är i Ryssland. En öl före och efter match är ok, säger Igor Karzov från turistbyrån enligt tidningen Independent.

Att få fotbollssupportrar att begränsa sig till en öl är väl ungefär lika troligt som att hela VM ska spelas utan en enda frispark.

Vid fotbolls-EM I Frankrike 2016 var det framför allt bråk mellan ryska och engelska supportrar. Men Karzov är övertygad om att ryssarna inte kommer att ställa till bråk.

– Jag vill inte dra paralleller till vad som hände i Frankrike eftersom folk i Ryssland är väldigt välkomnande och det här blir den största händelsen i deras liv. De kommer försäkra sig om att alla utländska fans som kommer till Ryssland känner sig väl omhändertagna och kan njuta av våra städer, säger han.