Carlsberg redo att sälja i Ryssland

Carlsbergs vd bekräftar att verksamheten i Ryssland ska säljas. Foto: Ronny Karlsson.

Affären är komplicerad och över 8000 anställda berörs. Men nu är det klart att Carlsberg säljer sin verksamhet i Ryssland.

Det framgår inte av det danska jätteföretagets pressmeddelande vem som köper, men klart är att den ryska delen ska säljas.
”Separationen av den ryska verksamheten från resten av Carlsberg Group har varit mycket komplicerad. Den har inkluderat cirka 150 arbetsflöden över flertalet affärsfunktioner och mer än 150 miljoner DKK investeringar i bryggeriutrustning och IT-infrastruktur på marknader utanför Ryssland”, skriver man i sitt pressmeddelande.

Nu ska affären godkännas av ryska myndigheter innan den blir helt klar. Det finns där ingen säker tidpunkt för när affären kan betraktas som helt klar.

– Undertecknandet av ett avtal om att sälja den ryska verksamheten är en mycket viktig milstolpe i den mycket komplexa separations- och försäljningsprocessen. Även om det har varit en omfattande process, har det varit viktigt för oss att nå den bästa möjliga lösningen för alla intressenter, inklusive våra mer än 8 000 anställda i Ryssland. Vi ser nu fram emot att få de nödvändiga myndighetsgodkännandena, säger Cees ’t Hart, vd för Carlsberg Group