Hybris vill satsa rejält redan från start

Bildspel

Bild 1 av 2

Det är en pampig byggnad som framöver ska vara platsen för Hybris.

De har inte fått hybris. Men satsningen är rejäl när Hybris Brewery tar form längs den svenska västkusten.

Hybris Brewery har precis släppt sina öl i det lokala sortimentet, men ölen har funnits på marknaden sedan i somras.

– Vi har bryggt hos Carlstad Bryggeri och ölen har varit så populär att det faktiskt redan funnits på lokala Systembolag, säger Daniel Johansson.

Han är en av fyra personer bakom bryggeriet och de andra tre är Robert Wattjersson, Lennart Krüger och David Tellstedt.

– Bolaget bildades för två år sedan men sedan har vi funderat mycket på vad vi vill vara. Nu känner vi oss redo, säger Johansson.

Ölen som nu släppts på Systembolaget är också bryggda i Karlstad, men ett eget bryggeri är på gång. Då ska man dra nytta av erfarenheterna från Karlstad då man köpt ett likadant bryggverk.

– Det blir 1000 liter från start och sedan ett antal tankar. Vi hoppas på att ha mellan 8000 och 10000 liter i tankar hela tiden men det tar ju ett tag innan det blir full fart på produktionen, säger Johansson.

Just nu håller man på att färdigställa lokalerna vid Gullbringa Säteri lite väster om Kungälv. Om ett par månader ska bryggningen inledas, och satsningen ska vara rejäl.

– Flera av oss har ganska många idéer. Det ligger bakom vårt namn också. Vi är entreprenörer och vill framåt. Hybris ska stå för framåtanda, säger Johansson.

När bryggverket är på plats ska det också byggas upp ett arbetssätt för leveranser och annat. När allt är på plats är planen att produktionen ska vara ganska stor.

– Vi kommer inte att sikta på att brygga en massa olika sorter hela tiden. Vi vill brygga sådant som vi gillar och som vi vet är efterfrågat, säger Johansson.

Fotnot: Hybris kan ses som en synonym till övermod eller storhetsvansinne. I det antika Grekland innebar Hybris att människor jämförde sig med gudar.