Snart kan du brygga öl utan kunskap

Sugen på att brygga öl utan att egentligen kunna? Kanske är den här maskinen lösningen för dig.

HOPii heter maskinen som sägs kunna brygga öl mer eller mindre automatiskt åt dig. Du får alla råvaror, häller dom i maskinen, som sedan talar om för dig när allt är klart. Där finns också en ölkran så du kan servera ölet.
Personerna bakom projektet kommer från San Jose. Kalifornien och menar att upplevelesen från maskingen är den samma som att dricka öl direkt från tank på ett bryggeri.
Denna uppfinning finns ännu inte på marknaden, men tror komma ut under nästa år. Via en Kickstarter-kampanj har man dragit in mer pengar än man begärt, och priset för hela utrustningen är i dagsläget 399 dollar, och då ingår en app som sköter maskinen, samt ölrecept.
HOPii har redan visats upp under American Music Awards och det innebar att en hel del kändisar inom musikindustrin fick se maskinen och hjälpte till med marknadsföringen.
Sedan är frågan hur ekonomiskt det är med en maskin som kostar över 3000 kronor, när det går att köpa öl gjorda av proffs på närmaste Systembolaget eller ölbutik i USA:s fall. Dessutom lär inbitna hembryggare kanske inte lockas av att få allting serverat utan att göra något själv. Känns kanske som det tar bort halva nöjet för den kategorin.
Läs om HOPii här.