Youtube-kanalen ska bjuda på öl och humor

Bildspel

Bild 1 av 2

Johan Grundén och Rasmus Herbertsson är nöjda med uppstarten av Youtube-kanalen Stor & Stark.

 

Det var lite av en slump att projektet ens startade. Men nu satsar Johan Grundén och Rasmus Herbertsson på sin egen Youtube-kanal om öl och mottagandet har varit bra.

Tanken är att duon ska prata om öl på ett inspirerande och roande sätt.

– Rasmus är en karaktär, vi har kul ihop och öl behöver inte vara så skitnödigt, säger Grundén.

Det hela började med att de två träffades i samband med ett annat projekt. Där hamnade Herbertsson framför en kamera och Grundén hängde på. Övriga personer tyckte direkt att det fanns en kemi och det utvecklades till att skapa en egen Youtube-kanal.

– Vi började att hänga med Rasmus och det klickade riktigt bra.

Tidigare i dag släpptes det andra avsnittet av Stor & Stark och duon är nöjd med mottagandet. Sju avsnitt finns inspelade och kommer att släppas ett per vecka under våren.

För Herbertsson är detta premiär i sådana här sammanhang, medan Grundén jobbat med flera stora tv-produktioner, bland annat Idol.

– Det är en kul grej och vi vill visa att öl är något många kan gilla. Jag gav mig in i hela branschen från början just för att det kändes folkligt, säger Herbertsson.

Han jobbar på Akkurat, där de första avsnitten också är inspelade, och har även jobbat med Omnipollos hatt och med Mikkeller Stockholm.

Inspelningen är gjord med tre olika kameror och klippningen är proffsig. Planen är att spela in fler avsnitt framöver. Närmast på tur står ett besök hos Stockholm Brewing för att spela in där.

– Vi har en dröm om att göra en Sverigeresa och spela in olika program. Samtidigt har vi andra jobb och det här ska vara kul, annars hade vi inte börjat, säger Grundén.

Flera personer har redan hört av sig och vill vara med i programmet och de båda säger att avsnitten kommer att bli ännu roligare längs vägen. Det dricks nämligen öl i alla avsnitt och de spelades in under samma dag.