Trion fixar så du slipper spilla ut din öl

Ett lock för att undvika att spilla ut ölen ur burkar. Det är tre Västeråstjejers affärside och man hoppas att försäljningen ska fortsätta att gå bra.

Heidi Karhukorpi, Tuva Bagge och Emma Sjögren är tjejerna som läser andra året på gymnasiet i Västerås. Deras UF-projekt pågår under hela läsåret.
UF står för Ung Företagsamhet och trions affärsidé är att sälja lock till burkar.
– Vi satt och spånade idéer inför läsåret. Då spillde vi ut en burk och då insåg vi att det fanns ett behov, säger Emma Sjögren.
I augusti började de att jobba med företaget och nu finns locken till försäljning.
– Vi har sålt en hel del lock och är på väg mot 200 sålda, säger Sjögren.
Nu tittar man även på att ta fram en logga till locken och rikta försäljningen mot bryggerier.

– Vi ska kontakta fler företag, det finns dom som tror på den här idén. Vi har pratat med åtminstone ett bryggeri som är intresserat, säger Heidi Karhukorpi.

När läsåret är över i juni måste företaget avregistreras, men då finns möjlighet att starta ett nytt företag som kan leva vidare. De tror att det finns gott om användningsområden för locket, och givetvis funkar det för alla burkar och inte bara ölburkar.
– De som har köpt det har varit nöjda. De har insett att det finns ett behov till exempel i bilen eller under träning, säger Tuva Bagge.
De sista månaderna kommer tjejerna att jobba på med företaget som har namnet Can Cover, UF. Därefter tas beslut om satsningen ska leva vidare.