Waza redo fixa eget öl på Wallingatan

Bildspel

Bild 1 av 6

Charles Cassino, Jens Nilsen och Hanna Chammas är trion som ska sätta ny fart på bryggeriet på Wallingatan.

 

Waza är bryggeriet som satsar vidare på Wallingatan, där Monks tidigare bryggde öl. Planen är att brygga många olika öl och att samarbeta med lokala kollegor.

Det var i november i fjol som Monks i Stockholm förlorade sina alkoholtillstånd. Restaurangen drevs vidare ett tag, men har sedan varit stängd. Tidigare i år blev det klart att Restaurang&Bryggeri Waza blir den nya satsningen i lokalerna och bakom den står Hanna Chammas.

– Jag har länge velat ha möjlighet att brygga eget öl och att kunna kombinera mat och öl. Nu får vi den chansen och ska göra öl som passar bra till vår mat, säger han.

Menyn är helt ny och en del av inredningen i lokalerna är nya. Bland annat är hela fatanläggningen helt ny.

– Jag halkade in i ölvärlden från vinvärlden och det var tack vare belgisk öl som jag gillar mycket, säger Chammas, som är utbildad sommellier.

Det är Charles Cassino och Jens Nilsen som ska brygga ölen och de jobbade också i hop för Monks.

– Vi har 16 kranar att leka med och det är roligt att göra lite udda grejer. De första ölen vi har nu är sådant som är kvar från tiden med Monks, men inom kort börjar vi at brygga igen, säger Cassino.

– Vi är jäkligt glada över den här nysatsningen, nu ska vi ha mer fokus på vår egen öl, säger Nilsen.

Hanna Chammas är mycket nöjd med att kunna ha kvar de båda bryggarna.

– Jag fick allt jag behövde här med två duktiga bryggare också. De har båda väldigt bra renommé och vet vad de håller på med, berömmer han.

Utöver ölen ska det även satsa betydligt mer på min och Chammas beskriver det som att man vänder sig till alla plånböcker både vad gäller mat och dryck.

Den hembryggningsbutik som funnits i lokalen blir kvar tills vidare, och över huvud taget blir det mycket fokus på samarbeten, både med hembryggare och andra bryggerier.

– Jag vill skapa olika samarbeten med Stockholmsbryggerier, vi är alla i behov av varandra, säger Chammas.

Med alla tillstånd på plats inom kort väntar en intensiv period för de båda bryggarna. Sakta men säkert ska de egna ölen ta över kranarna på Waza.

– Vi räknar med att brygga hela sommaren. Det här känns absolut spännande och det är kul att det blir en bryggeripub även nu, säger Cassino.