Wallberg siktar på rekord för ölprovning

Vill du dricka öl och samtidigt komma med i Guinness Rekordbok? I april har du chansen för då ska världens största ölprovning genomföras i Stockholm.

Det är Marianne Wallberg, arrangör av Stockholm Beer&Whisky Festival som står bakom rekordförsöket.

– Vi kommer att göra det som ett eget event och biljetterna släpps på Tickster på fredag. Alla som deltar kommer att få ett eget diplom om vi slår rekord, säger Wallberg.

Inför rekordförsöket kommer man också att gå ut och söka efter volontärer som kan hjälpa till med att servera ölen. Det kommer behövas en hel del personer för att få ut glasen till alla gäster.

Det gällande rekordet är på 1236 personer och den provningen genomfördes i England. Nu är målet att locka 1500 personer till provningen, som kommer att genomföras i mässlokalerna vid Nacka Strand. Provningsledare blir Jan-Erik ”Janko” Svensson och lokalen blir den stora huvudhallen där även ölfestivalen har sin största yta.

– Jag skulle tro att vi tar 150 kronor för biljetterna och det blir nog sju eller åtta olika öl. Vi kommer att ha svensk öl och tänker att vi ska prova oss fram genom olika stilar, säger Wallberg.

En representant från Guiness Rekordbok kommer att finnas på plats under rekordförsöket för att kontrollera att allt går rätt till. Några öl från bryggeriet med samma namn lär det dock inte bli med tanke på det svenska ölfokus som planeras.

21 april är det dags för rekordförsöket och efter själva provningen fortsätter man att hålla öppet för att locka med mer öl och en del mat. Wallberg känner att intresset för provningen verkar stort och tror stenhårt på ett nytt rekord.

– 1500 är max vad vi tar in och jag tror att det kan bli så många. Men blir det bara 1237 och nytt rekord är ni nöjda, säger hon.