Vinnaröl bryggdes i Göteborgs skärgård

Bildspel

Bild 2 av 6

Thomas Alm startade Rörö Öl i april 2020 tillsammans med Jesper Jensen.

I fredags var det dags för att brygga vinnarölet i Hönö Ölagilles trädgårdstävling förra året. Vinnaren Nicklas Lathvenis fanns på plats hos Thomas Alm på Rörö Öl.

Tävlingen som beernews.se bevakade i somras utspelade sig i fyra trädgårdar runt om på Hönö. Bland annat i Nicklas Lathvenis trädgård och det var också han som vann domartävlingen med lagern Same same but different och blev den som fick brygga sin öl på Rörö Öl.

Rörö Öl startades förra året av Thomas Alm och Jesper Jensen och har sedan dess tagit fram fyra öl, två starköl som finns att beställa som privatimport hos Systembolaget, men den 1 mars släpps de i det tillfälliga sortimentet.

– Det var det första tillverkningsföretaget som har startats på Rörö på många år, säger Thomas Alm.

Bryggeriet ligger i Thomas ombyggda garage och där finns ett bryggverk på 150 liter samt tre jäskärl på lika mycket.

När Barlind Beer, som bryggt Hönö Ölagilles vinnaröl tidigare, tackade nej så var inte Rörö Öl sena att svara ja. Och på fredagen var det alltså dags.

– Jag vann för två år sen också med ölet ”Pöss”, som blev bäst säljande hantverksöl på Öckerö när det släpptes, berättar Nicklas Lathvenis medan han väntar på att mäskningen av det nya vinnarölet ska bli klart.

Same same but different kommer att släppas på Systembolaget den 3 maj och även finnas på restauranger på Rörö och andra öar i Göteborgs norra skärgård.