Brewdog satsar på bryggeri i London

Brewdog driver sitt Berlinbryggeri i en gammal tegelbyggnad och nu har Martin Dickie och James Watt ett liknande projekt på gång i London. Foto: Brewdog.

Brewdog är på väg att satsa på sitt andra bryggeri i London. Satsningen ska ske i en gammal tegelbyggnad i östra delarna av staden.

 

Brewdog verkar vara på väg att göra ännu en offensiv satsning. Nu har medgrundaren James Watt meddelat att det skotska bryggeriet planerar för ett nytt bryggeri med tillhörande restaurang i London.

En sådan satsning finns redan vid Tower Hill och nu tittar man mot de östra delarna av staden. Det är en gammal tegelbyggnad i Tower Hamlets som man hoppas kunna flytta in i.

Byggnaden var från början en ångdriven kraftstation som senare byggdes om till att hantera även elektricitet. Kvar i lokalen finns fortfarande en hel del av utrustningen från den gamla kraftstationen.

På senare tid har byggnaden hyrts ut för olika evenemang men nu verkar det alltså bli en rejäl satsning på bryggeri och restaurang.

Lokalen ska ha plats för 200 sittande och 400 stående gäster så det är stora ytor som Brewdog kommer att ha tillgång till. Den brittiska marknaden har så klart varit i fokus under hela resan, även när man expanderat och etablerat sig i en rad olika länder. Bland annat var Punk IPA Storbritanniens bäst säljande craft beer under 2020.

Brewdog & Friends blir namnet på satsningen, men det finns i dag inga uppgifter om när det är tänkt att bli premiär.