Vikten av att veta allt om sin öl

Bildspel

Bild 6 av 8

Simon Svensson från Gothia Hembryggarförening arrangerade träffen.

Mäta pH har nog många gjort, men det finns så många sätt att utvärdera öl och på torsdagskvällen berättade Nan Albertsson från Beerlab om det hos Gothia Hembryggarförening.

Mycket var kanske mer riktat mot professionella bryggare med mätinstrument som inte ligger inom ramen för vad hembryggare kan kosta på sig, men det var ändå många som visade på ett stort intresse för vad Nan Albertsson hade hade att berätta.

Nan Albertsson ligger bakom nystartade Beerlab i Göteborg och hade kommit till Gothia Hembryggarförening för att berätta om hur man kunde förbättra kvaliteten på sin öl med hjälp av provtagning.

– Det här är samma sak som jag precis har lärt mig. Jag vill dela med mig av det som jag tycker är intressant, berättade hon efteråt.

 Nan och därmed Beerlab jobbar idag med olika uppdrag för fyra fem bryggerier i Göteborg. Men själv har hon inte bryggt så mycket än.

– Det var länge sen, jag gjorde nåt men jag vill. Jag vill göra en Donsö-öl efter ön i Göteborgs skärgård. Skulle vilja göra en IPA och kanske en suröl sen, sa hon.

Totalt var det ett 40-tal hembryggare som kommit till eventet. Många hade med sig egna öl och när föreläsningen var slut blev det allmän provning. De som ville kunde även lämna in sin öl för bestämning av bland annat alkoholhalt och IBU.