USA-äventyret inlett för Hjalmarsson

Nu börjar USA-äventyret på riktigt för Marcus Hjalmarsson och Brewski. Utöver flera intressanta bryggningar ska det även börja att produceras Brewski-öl i USA.

Beernews har tidigare berättat om Marcus Hjalmarssons planer för den amerikanska marknaden. Det är på Tampa Bay Brewing som det ska produceras 30 000 liter öl i månaden inledningsvis, och den mängden kan sedan fördubblas. Det är då produktion av de humliga ölen Magnofeber och Dolph.

– Shelton Brothers vill egentligen ha fyra olika öl men jag vill testa först. Nu börjar vi med dom två, säger Hjalmarsson.

Under juni börjar produktionen och det är en av anledningarna till att Hjamarsson är på plats. Han vill vara med under de inledande bryggningarna och kanske även kunna skruva lite på recept som det skulle behövas.

-Det är fortfarande lite problem att hitta rätt mango, vi ska försöka att lösa det utan att behöva skicka mango från Europa, säger han.

Men utöver bryggningarna hos Tampa Bay Brewing väntar också en hel del samarbetsbryggningar runt om i USA. De dagar som var inplanerade i Kalifornien fick ställas in, men trots det är det en mängd spännande bryggerier som ska besökas.

Eller vad sägs om Pipeworks, Transient, Other Half, J.Wakefield, Cigar City, Cycle och Angry Chair.

– Det ska bli roligt, det är många som har hört av sig den senaste tiden och jag blir borta i nästan två månader, säger Hjalmarsson.

Räkna med att han i alla fall är hemma i slutet av augusti, för då väntar Brewskival på hemmapan.