Tysk Stockholmsbar en av världens bästa

En av världens bästa tyska barer finns i Stockholm. Det hävdar tv-kanalen CNN i en sammanställning.

Tysk öl och tyska barer är populärt över hela världen, och har spridit sig långt utanför den tyska gränsen. Det tyska bryggeriet Paulaner har till exempel hela 22 barer i Kina och sex barer i Ryssland.

När tv-kanalen CNN gör en sammanställning över världens bästa tyska barer finns en svensk bar med. Det är Zum Franziskaner vid Skeppsbron i Stockholm som hyllas både för maten, lokalen och ölen. Ölen beskrivs dock som tysk och österrikisk vilket inte riktigt stämmer. I dagsläget är det tysk och svensk öl på kranarna.

– Det ju naturligtvis jättekul även om vi inte har någon österrikisk öl. Hoppas att det inte drar för mycket turister bara för även om jag tycker väldigt mycket om dem så vill man ju helst ha ett ställe för ”locals”, säger Isacsson

Stene Isacsson är en av de personer som tog över baren tidigare i år och har bland annat förändrat ölutbudet rejält. Efter nyår ska Zum Franziskaner stängas för en renovering och målet är att den förändringen ska göra stället ännu mer attraktivt.

– Just nu har jag mest ombyggnadsplaner i huvudet. säger han.

Stene Isacsson var under många år en av ägarna till populära ölstället Akkurat på Söder, som lockade en hel del internationella ölentusiaster, men valde i somras att gå vidare och satsa på ett nytt ställe. Efter berömmet från CNN lär inte kunderna utebli heller på de nya stället.

Läs hela artikeln här.

Här är övriga barer runt om i världen som uppmärksammas av CNN:

Bar Lagoa, Rio de Janeiro, Brazil

Siggi’s German Restaurant, Salt Rock, South Africa

Bauhaus, Vancouver, Canada

Helmut’s, La Cumbrecita, Argentina

Brauhaus Schmitz, Philadelphia, USA

Katzenjammers, London

German Tourist Club, Mill Valley, Kalifornien, USA

Ya Udah Bistro, Jakarta, Indonesia

Old Heidelberg, Helen, Georgia, USA

Munich Brauhaus, Melbourne, Australia

Heidelberg, New York

Bernd’s Bar, Tokyo, Japan