Tufft beslut – men Marianne ser framåt

Marianne Wallberg (bilden nere till vänster) har skapat glädje hos många människor genom åren. Nu hoppas hon på två olika evenemang under nästa år. Foto: Montage.

Det var ett tufft beslut att skjuta upp 29:e upplagen av Stockholm Beer & Whisky Festival. Men verksamheten ska överleva även det, bland annat tack vare filminspelningar.

Marianne Wallberg har 28 år i rad varit festivalgeneral för Sveriges största och viktigaste ölfestival. Men i år blir det ingen evenemang, det kunde vi på Beernews berätta om i går.

Marianne Wallberg konstaterar att det till slut inte fanns något alternativ.

– Vi ställer inte in utan skjuter fram den 29:e upplagan. Så klart är många besvikna på att det inte blir något men vi måste ta vårt ansvar.

Hon menar att människors säkerhet måste komma först och därför blev det inget av den specialversion som länge planerades att bli av.

– Vi hade på gång ett väldigt corona-säkert evenemang med mer säkerhet än vad som krävs. Men det blev en för stor oro i samhället och även om vi gör något säkert kunde gästerna ha blivit smittade på bussarna hit, säger Wallberg.

Sedan 2013 driver hon hela mässan i Nacka Strand och under det senaste halvåret är det många olika evenemang som ställts in och det har givetvis varit en utmaning.

Men med hjälp av nya idéer har verksamheten kunnat rulla på.

– Vi hade planer för åtta externa mässor här i höst som inte blir av. Men vi förstod tidigt att det här skulle kunna bli långvarigt så vi tog kontakt med filmbolag och reklamproducenter. Vi har hyrt ut lokalerna till olika inspelningar och det har gjort att vi kunnat hålla näsan över vattenytan, säger Wallberg.

Det som blir kvar av Stockholm Beer för 2020 är glasen. Det kommer nämligen att tas fram ett glas även om det inte blir något evenemang.

– Det är många som samlar på glasen så de ska få en chans att få ett glas även i år.

Nu är det bara att vänta på bättre tider för Wallberg och hennes anställda, som under den här perioden varit korttidspermitterade. Målet är att trots allt få till ett 30-årsjubileum nästa höst.

– Jag hoppas att vi ska kunna ha en mindre version av festivalen under våren och sedan ha festivalen fullt ut nästa höst, säger hon