Nytt namn klart för New Orleans-bryggeri

Dixie Beer har nu klart med sitt nya namn. Foto: Montage.

I svallvågorna av Black Lives Matter bestämde sig Dixie Beer för att byta namn. I början av nästa år är det premiär för det nya namnet.

Faubourg Brewing Co blir det nya namnet och på hemsidan förklarar bryggeriet sitt agerande.

– Vi bestämdes oss i juni för att pensionerna namnet Dixie, i samband med att det pratades mycket om social rättvisa i USA. Vårt namn ska spegla olikheterna i vår hemstad och även inspirera till sammanhållning och inkludering runt om i landet.

Faubourg är namnet på ett område i New Orleans och bakom det nya namnet ska det allra mesta fortsätta som tidigare. Det enda ölet som får behålla namnet Dixie är en lager som ska finnas på bryggeriets ölmuseum.

Ordet Dixie förknippas av allt fler med rasism och orättvisor och under året har bland annat kända musikgruppen Dixie Chicks bytt namn till The Chicks.

Det nya namnet har kommit fram efter en omfattande process

Bryggeriet har haft samtal med hundratals invånare i New Orleans, bland annat ölentusiaster, historiker och vårdpersonal har fått komma till tals och i september fick man över 5000 namnförslag via en digital kampanj.

De första ölen från Faubourg Brewing Co, kommer att finnas på marknaden i början av nästa år och bryggeriets portfölj kommer utöver namnbytet inte att påverkas.