Riktigt bra nivå på dagens ölnyheter

NYTT PÅ SYSTEMBOLAGET

Sex öl blev bara fyra. Men det är inte vilka fyra öl som helst som släpps i Systembolagets tillfälliga sortiment i dag.

 

Med två öl framflyttade blev det bara fyra öl kvar för tisdagens nyhetssläpp. Men den som gillar god, öl ska inte tveka att köpa alla fyra. Det bjuds på öl som håller väldigt hög klass inom sin respektive stil.

Här är våra omdömen:

Tilquin Oude Groseille a Maquereau Verte
375 ml, 105,00 kr, 5,5 %, Frukt- och bärlambic

Syrligt och funkigt med samma sköna balans som alltid med Tilquin, och krusbären sätter sin prägel på ölet. Kanske snäppet syrligare än förra veckans lanseringar, men gott.

Stone Ruined Again IPA
355 ml, 45,90 kr, 10,8 %, Imperial/dubbel IPA

Framflyttad till  24 november,

Gypsy Hill Bustler Double IPA

440 ml, 64,90 kr, 9,4 %, Imperial/dubbel IPA

Ölet fanns inte tillgängligt under förmiddagen och de uppgifter vi fick var att ölet inte fanns i några butiker. Men ölet ska finnas tillgängligt att köpa. Tyvärr hade vi inte möjlighet att prova det.

Traquair Lady Nithsdale
330 ml, 42,90 kr, 8,5 %, Skotsk ale

Klart maltdominerat med kola och chokladtoner, söta frukter, lätta sirapstoner, mörkt bröd och med en fyllig kropp. Balanserad eftersmak där chokladen fortsätter att ta plats. Mycket gott.

Nynäshamn Bötet Barley Wine
250 ml, 36,00 kr, 9,1 %, Barley wine

Brödigt och åt det söta hållet med kolatoner, behagliga frukter och en lätt humleton som skapar balans. Fyllig kropp och med en väl dold alkohol. Ska man anmärka på något är ölet kanske en gnutta spretigt, men med lite lagring lär det inte vara något problem länge. Gott.

Omnipollo Noa Bourbon Pecan Mud Cake
330 ml, 109,90 kr, 12,0 %, Imperial porter och stout

Sött med choklad och kakao, vaniljtoner, russin och en lätt touch från fatlagringen. Enormt fylligt och med en lång behaglig eftersmak. Mycket bra.