Bryggeriägaren ger bort en miljon dollar

Gayle Benson, ägare av Faubourg Brewing Company som skänker en miljon dollar efter den senaste stormen i New Orleans.

Det egna bryggeriet slogs ut helt av en tidigare orkan. Nu skänker Faubourg Brewing Companys ägare en miljon dollar till återuppbyggandet av New Orleans.

 

Nyligen drog ännu ett kraftigt oväder in över New Orleans i södra USA och skadorna blev omfattande. En som berördes extra mycket av det var Gayle Benson.

2005 förstördes hennes bryggeri, som då hette Dixie Beer, av orkanen Katrina. Skadorna blev allvarliga och ölen började att kontraktbryggas. Först 2019 började man att bygga upp sitt eget bryggeri igen.

När ännu en storm skadat New Orleans vill bryggeriets majoritetsägare Gayle Benson betala tillbaka. Hon skänker nu en miljon dollar till återuppbyggnaden av staden, och uppmanar samtidigt alla som kan att hjälpa till.

– Vi välkomnades med öppna armar då och är stolta över att vara stadens lokala bryggeri. Vi vill göra allt vi kan för att hjälpa alla de som påverkats av stormen, skriver bryggeriet i sociala media.

De som inte kan stötta ekonomiskt uppmanas i stället att dela den länk som går till insamlingssidan.

Dixie Beer var namnet på bryggeriet fram till i fjol. I efterspelet till Black Lives Matter byttes namnet ut då, det ansågs ha kopplingar till söderns rasistiska historia. Faubourg Brewing Company blev det nya namnet och nu vill man göra sitt bästa för att stötta hemstaden.

Gayle Benson lär inte stå utan pengar efter sin gåva. 74-åringen är miljardär och äger bland annat NFL-laget New Orleans Saints.