Engelsk bryggeri brann ned till grunden

När blixten slog ned började det att brinna i ladan som bryggeriet var beläget i. Räddningstjänsten lyckades inte rädda det. Foto: Good Things Brewing

Det engelska bryggeriet Good Things i Sussex skadades allvarligt i en brand nyligen. Efteråt var man överväldigade över stödet från andra bryggerier.

Det var i söndags som blixen slog ned i det engelska bryggeriet och en brand utbröt. Räddningstjänsten kom till platsen med sex bilar som förgäves kämpade mot elden.

– Vi är chockade. Vår älskade lada från 1800-talet och platsen för vårt byggeri träffades av blixten och har sorgligt nog brunnit ner till grunden, sa Chris Drummond, en av grundarna efteråt.

– Tack och lov är vi alla säkra och ingen skadades.

Det var inte mycket kvar när branden var släckt. Foto: Good Things Brewing

– Ladan är nåt som vår familj och vårt bryggarteam skattade högt och vi har så många kära minnen från den. Vi sörjer den djupt men är tacksamma för att ingen fanns på plats där idag.

Efter branden har bryggeriet fått mycket stöd från branschkollegor och i ett uttalande sa företaget att man var överväldigade av stödet från andra bryggerier, bland annat Rooster’s, Magic Rock, Polly’s och Pressure Drop.

Den lada som bryggeriet var inrymt i renoverades i början av 2020 för nästan åtta miljoner kronor.

Pengar som nu alltså bokstavligt talat gått upp i rök och bryggeriet har startat en insamling på GoFundMe för att få hjälp med att komma tillbaka. Ägarna uttrycker återigen sin tacksamhet.

– Tack så mycket, vi kommer att hålla er uppdaterade om hur det utvecklar sig.

Läs mer här.