Efter 28 år – inget Stockholm Beer i år

Efter 28 år tvingas Stockholm Beer & Whisky att ställa in årets evenemang på grund av coronaviruset. Foto: Montage.

Man har försökt in i det sista. Men nu står det klart att det inte blir någon Stockholm Beer & Whisky festival under 2020. Målet är att i stället ha en specialversion i början av nästa år.

Det var redan 1992 som Stockholm Beer & Whisky Festival genomfördes för första gången. Det blev succé direkt med massor av besökare och så har det fortsatt.
Festivalen har genom åren bidragit till att lyfta fram såväl svensk som importerad öl och är utan tvekan Sveriges viktigaste ölfestival genom alla tider.

Men efter 28 raka år blir det ingen festival under 2020. Från början skulle festivalen ha genomförts i månadsskiftet september/oktober, men sedan flyttades den till slutet av november, där planen var att genomföra en mindre version.

När coronaviruset nu drabbar allt fler svenskar har det tagits beslut om att det inte blir någon ”special edition” heller i år.

– ”Special Edition” planeras som ett mycket coronasäkert event med mer säkerhet än vad myndigheterna kräver, men vi väljer trots detta att flytta fram eventet för allas vår säkerhet, skriver arrangörerna i ett mail.

Förhoppningen är att coronaviruset påverkan av samhället ska minska och att man i stället kan genomföra den mindre varianten av ölfesten i början av nästa år. Då skulle man också planenligt kunna genomföra den 30:e upplagen av festivalen under hösten 2021.

– Vi tar naturligtvis vårt fulla ansvar med anledning av de nya skärpta restriktionerna, för att bidra till att minska smittspridning av Covid19. Därför flyttar vi fram ”Special Edition” tills vi får ytterligare besked från myndigheterna. Var riktigt rädda om er, följ alla råd och restriktioner, så att vi snart kan ses, skriver man i mailet.