Buss på gång till Ringöns bryggerier

Johan "Red Top" Larsson. Foto: Privatbild

Det ser ut som bryggeritäta Ringön i Göteborg snart får sin efterlängtade bussförbindelse till centrum.

På Ringön finns idag Vega med restaurang och taproom, men även Stigbergets och Två Feta Grisar håller på att etablera sig där. Men ett problem är att kollektivtrafiken dit inte har varit så bra, med endast en industribuss. Nu ska det bli ändring på det.

– Man behöver kunna ta sig dit på ett vettigt sätt även efter att industribussen slutar gå och våra planer är långt framskridna, det enda vi inte råder över är coronaläget. Men när vi känner att det känns moraliskt okej börjar vi köra buss till Ringön, säger Johan ”Red Top” Larsson.

Förhoppningen är att från början av december ska det gå bussar från Järntorget via Gustaf Adolfs Torg till Ringön. Där kommer det att finnas tre stopp längs med Järnmalmsgatan, som löper parallellt med älven. Därifrån blir det en kort promenad till de olika bryggerierna.

Bussarna kommer att gå mellan 17 och 01 torsdag till fredag en tur- och returbiljett kommer att kosta runt 25 kronor.

Det hela sker inte Västtrafiks regi, utan det är det kommunala projektet Saltet på Ringön tillsammans med ett antal intressenter, och då inte bara bryggerierna, som ligger bakom.

– VI har pratat med Västtrafik i flera års tid och de bedömer inte att det finns något underlag nu för att förbättra den vanliga trafiken på ön. Så vi ser detta som ett sätt att göra det enkelt för folk att komma till Ringön, det är komplicerat att göra i dag.