De vill stoppa sen alkoholförsäljning

Organisationen Verdandi vill se ett förbud mot alkoholförsäljning på sena kvällar. Foto: Pixabay.

Stoppa alkoholförsäljning sent på kvällarna. Det kräver föreningen Verdandi i en debattartikel.

Det är hos Aftonbladet som man presenterar sina tankar. I debattartikeln framgår att man har stort förtroende för Folkhälsomyndigheten, men när det gäller alkohol på sena kvällar anser man sig ha förslag som är bättre.

– Vi i Verdandi skulle välkomna ett beslut om att inte tillåta försäljning av alkohol efter klockan 22.00. Med gemensamma krafter och solidariskt handlande ska vi stoppa smittspridningen, skriver trion Rasken Andréasson, Kaare Andersson, Christina Fjellström i organisationens verkställande utskott på Aftonbladets debattsida.

Man säger sig vara djupt oroade över den nedstängningen som skett för idrott och kultur, men vill samtidigt se stramare regler för krogbranschen och dess gäster.

– På nattklubbar och dansställen fortsätter man att servera alkohol oavsett tid på dygnet och alldeles uppenbart med följden att människor slutar ta hänsyn, hålla avstånd och visa respekt för risken för smitta. Och för varje som blir smittad i en sådan miljö har vi ännu en person som sedan riskerar att sprida smittan vidare till personer i riskgrupper, skriver trion.

Verdandi beskrivs på den egna hemsidan som arbetarnas socialpolitiska organisation och man arbetar för social rättvisa och ett samhälle fritt från alkoholskador och missbruk, och för gemenskap och solidaritet mellan människor.