Trillium firar åtta år med nytt taproom

Esther och J.C. Tetreault hoppas på premiär för sitt nya stora taproom i sommar. Foto: Ronny Karlsson.

Den här veckan fyller populära Trillium åtta år. Men den riktiga festen får vänta till sommaren då deras nya taproom har premiär.

 

Amerikanska Trillium blev snabbt kända runt om i världen för sina goda humliga öl och därefter har man även lanserat imperial stouts och syrliga öl som gått hem hos ölälskarna. Det stora intresset har gjort att man gjort flera nysatsningar genom åren.

Den här veckan har man sitt åttaårsjubileum men några stora festligheter blir det inte i pandemitider. Däremot är planen att fira ordentligt i sommar.

Då öppnar man nämligen sitt nybygge där man ska servera öl till en massa gäster. Det handlar då en ett taproom med en stor tillhörande beer garden, där det totalt ska finnas plats för över 500 gäster.

Anläggningen byggs i Canton, där man också tidigare har sitt centrum fast på en annan adress.

– Vårt nuvarande hem har fungerat bra i fem år, men kan inte jämföras med den upplevelse vi drömmer om att skapa på Royall Street. Bygget är i full gång så håll koll på mer detaljer angående premiären, skriver Trillium i sitt nyhetsbrev.

Trillium grundades av Esther och J.C. Tetreault och rankas som ett av världens bästa bryggerier när det gäller humliga öl. Man har bland annat bryggt öl i Sverige, när man gästade Omnipollo och tog fram ett öl tillsammans på Sigtuna Brygghus.

Den nya anläggningen har redan fått namnet ”Forever Home” av den egna personalen och nu återstår att se hur pandemin kommer att påverka. Helt klart är att intresset för den nya storsatsningen kommer att vara stort.