Trevlig öppning på intensiv ölvecka

Bildspel

Bild 1 av 3

Henok Fentie från Omnipollo hade bland annat bjudit in Wes Parker och Brendan Buckner från Bottle Logic till Omnipollos Gothenburg.


 

Omnipollo har en lång och spännande vecka framför sig. I går inleddes den intensiva veckan när Bottle Logic gästade Omnipollos bar i Göteborg.

Veckan började dessutom tidigare än så för Henok Fentie. Resan från hemmet i Addis Abeba via Kairo och Köpenhamn till Göteborg tog bara den nästan 24 timmar. Men trots det var han på ett strålande humör när han kom till baren.

– Jag gillar att komma till Göteborg och det ska bli roligt att brygga en imperial stout med Bottle Logic och 3 Sons hos Dugges, sade han.

Tisdagens bryggning följs upp av en ny utmanande bryggning då onsdag, då bland annat Monkish, Evil Twin och Siren kommer till Göteborg. Det följs upp av en spännande öllista på kvällen.

– Det blir utmanande öl och långa sextimmarskok. Det här är bryggerier som vill vara med och förändra hur man jobbar med öl, säger Fentie.

För Bottle Logic var detta det första besöket i Sverige, och första gången någonsin som Brendan Buckner lämnade USA.

– Jättekul att vara här och det ska bli en kul vecka. Det här är vår första tap takeover utanför USA, och på onsdag gör vi en till hos Warpigs i Köpenhamn, sade Buckner.

Han fick också chansen att hälsa på lite svenska bryggare, bland annat Nikola Sarcevic, som han kom i kontakt med tack vare att Sarcevic är sångare i punkbandet Millencolin.

För Henok Fentie blir det även bryggning på torsdag i Göteborg, då tillsammans med Monkish och Tired Hands. Den kvällen bär det också av till Köpenhamn där Mikkeller stora ölfest väntar på fredag och lördag.

– Det blir mycket men ska bli kul. Och nu är den här veckan igång, det känns bara jättekul.