Tre fester i tre städer på en och samma dag

Bildspel

Bild 2 av 10

GÖTEBORG. Michael Nathhorst fixade med smakprov till intresserade gäster.


 

Tap takeover under ölveckan i Malmö var logiskt för Brygghuset Finn och Hyllie Bryggeri. Men man spände bågen rejält och körde samma upplägg även i Stockholm och Göteborg.

Malmö Beer Week rullar på för fullt och eventen blir fler och fler för varje kväll under veckan innan det avslutas med Malmö Öl & Whisky Festival.

Under måndagen fixade Hyllie och Brygghuset Finn med tap takeover på Taproom i Malmö. Men konceptet kördes även på Haket i Göteborg och på Mikkeller Bar i Stockholm.

– Vi bestämde det här för en tid sedan. Min tanke var att även hinna till Stockholm men så blir det inte, säger Michael Nathhorst under sitt besök på Haket i Göteborg.

Fem öl hade man med sig till de olika barerna. Från Brygghuset Finn fanns det en bourbon-bock under varumärket Derailed, och dessutom en ny NEIPA med namnet Pentahops. Hyllie hade med sig en vårpilsner samt Hyll-ipan med grapefukt. Dessutom hade de båda bryggerierna premiär för sin gemensamma imperial stout Midnight Stout.

I Göteborg fyllde det på bra med folk vid öppning och flera valde en flight med alla de för Göteborg nya ölen. Samma sak var det i Malmö och Stockholm där nyfikenheten var stor på de olika ölen.

Här ovan ser du bilder från de tre evenemangen.