Bryggarkollektivet tar steget till festival

Bryggarkollektivet Minus-1 satsar på den stors ölfestivalen i Malmö. På bilden från vänster Erika Norén och Natalie Eriksson från Secret Sisters Brewing, Andreas Leman från Giant Brothers, Anders Kvist från Elmeleven, Christian Kapusta från Kapusta Brewing samt fasanen Hasse. Foto: Privat.

Åtta bryggerier i samma lokal. Så funkar det för kollektivet Minus-1 i Malmö. Men nu ska man ge sig ut utanför husets väggar tillsammans för första gången.

Det är på Malmö Öl & Whisky Festival som Minus-1 gör en gemensam satsning och de åtta olika varumärkena ska ha åtta kranar i sin monter.

– Vi kör två fat per bryggeri och siktar på ett om dagen, säger Irina Carlén.

Hon är en av bryggarna i Secret Sisters, som är ett av bryggerierna som håller till i källaren hos Bishops Arms Gustav Adolf i Malmö. Carlén jobbade faktiskt i baren när satsningen började.

– Det var Mariana Kozul som ville ha ett samarbete. Hon driver det stället och ville ha in hembryggare som kunde få chansen att servera sina öl, säger Carlén.

Av de som var med från början finns Kapusta, Living Dead, Hasse Fasan och Brewbros fortfarande kvar i kollektivet. På den tiden var även Ölofsson och Lazy Kitty med i satsningen.

Nu har gruppen kompletterats med Secret Sisters, Giant Brothers, Videgatans Brygghus och Elmeleven.

– Det finns två 50-liters bryggverk i källaren och allt är väldigt kollektivt. Man bokar tid för bryggning och det finns sex kylar som du också bokar. Sedan gör vi gemensamma beställningar av råvaror, berättar Carlén.

Hon uppskattar möjligheten att kunna brygga i den gemensamma lokalen och säger att personalen verkligen gillar samarbetet med bryggarna.

– Det är mysigt på puben och det är en väldigt bra kommunikation. De pratar om vad som säljer och så och ger oss lite input också. Men det ska bli kul att också testa vingarna ute på festivalen. Det blir betydligt större men ska bli superkul, säger Carlén.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Bryggarkollektivet tar steget till festival

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer