Chris blev bestulen på många ölrariteter

Han har samlat de ovanliga ölflaskorna under flera år. Men i går var plötsligt 90 värdefulla flaskor stulna. Nu hoppas Chris Hultgren på hjälp för att få tillbaka sina öl.

Chris Hultgren är en passionerad ölälskare och har dessutom vid flera tillfällen hoppat in och hjälpt Beernews vid olika festivaler.

Under ett antal år har han samlat på sig ovanliga öl från många av sina favoritbryggerier. Därför var förstås besvikelsen stor när han märkte att ett stort antal flaskor saknades i hans samling.

– Någon gång under de två senaste veckorna har någon brutit upp mitt lås, plockat ut flaskorna de vill ha, ställt i ordning det som fanns kvar och satt ett nytt lås på dörren, säger en besviken Hultgren.

Tjuvarna hade varit noga med att välja ut vad som skulle stjälas. Av de 300 flaskor som fanns i samlingen var 90 borta, och många av de flaskorna var de mest värdefulla och ovanliga. Det är därmed ganska tydligt att tjuven/tjuvarna har ganska bra koll på öl och vad som har ett stort värde.

– De har lämnat vanligare flaskor med 3 Fonteinen, men tagit de som är mer ovanliga. Jag såg hur de plockat om för att få tag på speciella flaskor samtidigt som de lämnat andra som stod bättre till, säger han.

Det har varit en hel del jobb med att få med alla flaskor, som väger runt 150 kilo tillsammans.

De flesta av de försvunna flaskorna är från Cantillon, men det saknas också exklusiva flaskor från bland annat Side Project, The Rare Barrel, Firestone Walker och Three Floyds.

– Jag har polisanmält detta men ännu inte hunnit med att prata med försäkringsbolaget. Jag hoppas på att få ersättning men många av flaskorna är svåra att värdera i pengar, säger Hultgren.

Hultgren hoppas att andra ölintresserade ska hålla ögonen öppna och se om flaskorna dyker upp till försäljning online. Många av flaskorna går inte att få tag i igen, och det är en klen tröst att de flesta flaskorna ändå finns kvar i samlingen.

– Jag tror att de som stulit mina flaskor kommer att försöka trejda dom, det finns ingen andrahandsmarknad för de här flaskorna i Sverige.

Här är listan på ölen som stulits och Chris ser gärna att du hör av dig om du ser att någon av dessa öl säljs någonstans.