Tjuvar bröt sönder vägg för att ta sig in

Flera väggar bröts sönder på tjuvarnas väg mot silvret. Foto: Privatbild

Natten till tisdagen väcktes Dave Barrat på Beersmiths av ett larm från bryggeriet och när han kollade övervakningskameran kunde han följa tjuvarna live.

Tjuvarna hade tagit sig igenom väggen till bryggeriets kylrum, men Dave Barrat tror inte att det var öl som de var ute efter i första hand.

Han berättar att de i stället tagit sig vidare genom en vägg till för att komma till ett grannföretag som tillhandahåller svetsmaterial, bland annat silver.

– De kröp genom kylrummet för att undvika alarmet på vägen mot grannen. Det hela måste ha tagit flera timmar, säger Barrat.

– Det var väldigt välplanerat, jag har kollat kamerorna och sett att de även varit inne natten innan och de visste vart allt fanns.

Tjuvarna lämnade bytet och smet när polisen kom till platsen. Foto: privatbild

På väg ut igen med påsar fyllda med silver så drog de ändå igång larmet. När polisen kom till platsen så släppte de allt och försvann.

– Jag tror inte att polisen fått tag på dem, men tjuvarna fick i alla fall inte med sig nåt silver.

Öl fick de med sig, men inte mer än några flaskor. Däremot var de materiella skadorna stora.

– Det är mest skador på byggnaden, som hyresvärden får stå för, så det drabbar inte oss. Men det måste röra sig om stora summor, säger Barrat.

– Vi kan ha fått skador på ett kylaggregat, och det kan bli dyrt för oss. Men det är svårt att säga än, vi har två aggregat där inne.

Dave Barratt väcktes mitt i natten av ett larm när tjuvar bröt sig in i hans bryggeri. Foto: Peter Lindh