Tjers Bryggeri flyttar och får ny ägarduo

Tjers Bryggeri lever vidare men med nya ägare. Ny flyttar dessutom bryggeriet från Överkalix till Sävast.

När Frida Andersson under slutet av 2018 meddelade att hon hade för avsikt att sälja Tjers Bryggeri innebar det samtidigt att en av få kvinnor som driver eget bryggeri skulle lämna branschen.
Men nu är det klart att två andra kvinnor tar över verksamheten.
Lina Ekström och Sofia Lundström från Boden blir nya ägare och bryggverket ska placeras i Sävast strax söder om staden.
– Frida kommer finnas kvar som konsult i bolaget tills vi själva känner oss varma i kläderna. Vi är ett starkt lag av kvinnliga entreprenörer som vill utveckla företaget vidare, både med nya produktsegment och marknader, säger Lina Ekström.
Bryggverket är på väg att flyttas och produktionen har pågått i Överkalix i väntan på att det skulle bli klart med nya ägare. Det innebär att till exempel leveranser till Systembolaget kan fortsätta utan avbrott.
– Jag ser fram emot att skapa goda affärsrelationer och dessutom få ännu fler människor att vilja ha en relation till oss och vårt varumärke, säger Sofia Lundström.

Frida Andersson startade bryggeriets verksamhet under 2015 och en gång längs resan har bryggverket uppdaterats, från 200 liter till 500 liter.

Formellt skedde ägarbytet 1 april och planen för de nya ägarna är att fortsätta med de öl som finns på marknaden, samtidigt som man hoppas kunna hitta nya marknader och även utveckla eventverksamheten för bryggeriet.
– Nu kavlar vi upp ärmarna och kör, det här ska bli så himla kul, säger Ekström.