Duon satsar stort på egen bryggeripub

Bildspel

Bild 1 av 3

Jonas Kandefelt och Sasse Sepehrazar har stora planer för Nyköping Brewing Company.

 

Bryggeri, tap room och en egen del för suröl. Så blir det när Jonas Kandefelt och Sasse Sepehrazar satsar rejält på Nyköping Brewing Company.

Företaget har faktiskt funnits under en tid och har bryggt öl hos Wermlands Brygghus sedan 2017, men nu skalas satsningen upp och blir dessutom mer lokal.
– Vi har letat ganska länge efter en lokal och det har varit lite stolpe ut några gånger. Men nu har vi hittat rätt, säger Kandefelt.
Han är något av en veteran i bryggerisammanhang. Under 90-talet jobbade han på Spendrups och i drygt tio år var han vd för Nils Oscar innan han slutade där 2016.
– Jag var med och stora delar av resan där med flytten till Nyköping bland annat, säger Kandefelt.

Hans kollega Sasse Sepehrazar driver sedan tidigare restaurangen Ät i Nyköping och de båda har nyttiga erfarenheter när de går in i det här projektet.

– Jag bestämde mig ganska snabbt efter att jag hade slutat på Nils Oscar att jag ville göra något eget, och Sasse hade liknande planer. Då snackade vi hop oss och gjorde en gemensam satsning, säger Kandefelt.
Lokalen som de flyttar in i ligger centralt i Nyköping och har tidigare tillhört Sörmlamds Museum. Där ska det växa fram en bryggeripub och förhoppningsvis också bryggas en hel del öl.
– Vi köpte Coppersmiths gamla bryggverk på 1000 liter. Nu har vi dessutom åtta stycken 1000-literstankar och fyra tankar på 2000 liter. Planen är att köra allt på burk och fat, säger Kandefelt.
En del suröl ska det också göras i en avgränsad del av lokalerna och målet är att locka många till den egna puben.
– Vi räknar med att sälja en ganska hyfsad volym med öl där och sedan ska vi även satsa stenhårt på Systembolaget. Först i det lokala sortimentet, men på sikt är vi gärna med och tävlar om några offerter också.

Förhoppningen är att vara i gång med bryggning och servering under sommaren.

De kommer båda att jobba i bryggeriet och baren men samtidigt ska det anställas personer. Bland annat en huvudbryggare som ska få ansvaret för hela bryggeriet, även om Kandefelt också vill vara med i det dagliga arbetet.
– Jag gillar att vara engagerad i själva verksamheten, så har jag alltid velat ha det. Jag hoppas att vi kan göra Nyköping till en öldestination, vi ligger nära Nils Oscar och den här lokalen har stått tom så det borde bli ett lyft.