Tillstånd hotat – man somnade på gatan

Mannen drack sig så berusad att han somnade framför en bil på gatan utanför restaurangen han besökt. Nu riskerar restaurangen att bli av med sitt alkoholtillstånd.

Det var i början av januari som mannen besökte en restaurang i Sala och drack sig rejält berusad. Efter att ha lämnat restaurangen somnade han framför en bil, där en polispatrull upptäckte honom.
När mannen vaknade berättade han att han druckit lite för mycket inne på restaurangen. Det berättar Sala Allehanda.
Polisen har nu rapporterat ärendet till kommunens alkoholhandläggare. I sin rapport skriver man att mannnen kunde ha drabbats av nedkylning eller något ännu värre. Man påpekar också att man samma natt träffat på två andra väldigt berusade män som varit på samma restaurang.
Alkoholhandläggaren väntar närmast in svar från den restaurang som de berusade männen besökt. En restaurang som återkommande serverar för mycket alkohol till sina gäster riskerar att bli av med sitt alkoholtillstånd.
Den aktuella restaurangen har också uppmärksammats på samma sätt av polisen bara några veckor tidigare, nämligen under julhelgen.
Vanligast är att restaurangen först får en erinran, och att det därefter kan bli aktuellt med ett indraget tillstånd om överträdelserna fortsätter.
Läs hela artkeln här.