Tävling: Vem gör bäst IPA i Göteborg?

Beerbliotek, Odd Island, Barlind Beer och Dugges är fyra av bryggerierna som ska tävla med en india pale ale. Foto: Montage..

Vilket bryggeri gör Göteborgs bästa IPA? Under Gbg Beer Week får vi svaret via en tävling med 14 deltagande bryggerier.

Gbg Beer Week närmar sig och evenemangen börjar att ramla in hos arrangörerna. Ett av de mer spännande handlar om india pale ale, ölstilen som nästan gått och blivit lite folklig. Varje bar med aktning ser till att ha minst en IPA på sina kranar och i dag är det långt fler än bara ölnördar som vill ha sig ett glas av den humliga ölstilen.

Göteborg har visat sig ha bryggare som gör india pale ale av hög klass. Stigbergets, Dugges, Beerbliotek och Mikrofonbryggeriet är några exempel på bryggerier som fått riktigt bra respons på sina humledrycker och alla de fyra är med och tävlar.

Det är på självaste påskaftonen som tävlingen avgörs hos Spike. Domare blir alla som köper en biljett, där det ingår tio centiliter av alla de 14 tävlande ölen. Man får smaka ölen utan att veta vem som bryggt.

En hel del av bryggerierna planerar för att ta fram en helt ny india pale ale till tävlingen och alla ölen kommer att vara så färska som det bara går att få dom.

När alla öl är provade väntar prisutdelningen och dessutom får man veta vem som bryggt respektive öl.

Biljetter kan köpas här.

Här är de 14 deltagande bryggerierna:

Akia Brygghus

Barlind Beer

Bearded Rabbit

Beerbliotek

Billdale

Dugges

Electric Nurse

Mikrofonbryggeriet

Mohawk

Odd Island

Poppels

Spike

Stigbergets

Vega Bryggeri