Snart smygpremiär för nya folkölsbaren

Bara detaljer är kvar innan Folk & Friends är helt klara med sin andra bar i Stockholm. På lördag är det smygpremiär och nästa helg är det dags att öppna på riktigt.

Beernews har tidigare berättat om hur Folk & Friends, efter att ha funnits på Kungsholm i ett drygt år, nu öppnar sin andra bar. Den här gången sker det i närheten av Hornstull.

– Man kommer absolut att kunna känna igen sig, sedan har vi anpassat det nya stället efter sina förutsättningar. Vi kommer att ha fokus på öl, hundar och spel och bardisken påminner om den på Kungsholmen, säger Victor McCleary Olin.

Med ett hunddagis och en hundbutik i närheten lär det inte vara någon brist på hundar och hundägare som rör sig i området. Det blev fem kranar från start jämfört med tre på Kungsholmen, men ölutbudet kommer att vara ganska lika.

– Vi siktar på att ha mellan 50 och 60 olika öl i kylarna. Vi har hellre kvalitet på våra öl än är med i något kvantitetsrace, säger McCleary Olin.

Vid helgens smygpremiär är det vänner och kollegor i branschen som bjudits in och det blir ett bra tillfälle att slipa på detaljerna. Martin Carey och Sara Villehaart kommer att finnas med och jobba på de två barerna tillsammans med Victor och Alli McCleary Olin.

I området runt Hornstull har Bishops Arms funnits i många år men nu händer det betydligt mer än så. Utöver Folk&Friends har Meet, där Gröna Linjnes Bryggeri ingår, öppnat och senare i vår kommer Ölstugan Tullen att öppna sin första Stockholmsbar i samma område.

– Det är jättekul att det blir fler ölställen här. Vi vill vara ett lugnt ölhäng där man kanske går vidare efter sitt besök hos oss Vi kommer att stänga 23 och de andra har nog öppet längre, säger McCleary Olin.