Snart dags för pizza när Spike öppnar igen

Efter ett längre upphåll är Spike tillbaka med sitt taproom på lördag. Snart är det även premiär för deras egen pizzasatsning.

Spikes satsning på servering började med provsmakningar uppe på andra våningen i bryggeriet. I våras och somras hade man sedan ett tap room som lockade många gäster, inte minst till uteserveringen.

Under hösten och vintern har man hållit stängt men på lördag är det nypremiär.

– Nu blir det full fart igen. Vi börjar med att ha öppet på lördagar. Men fram emot sommaren kan det även bli fredagar, det är många företag som etablerat sig i närheten och vi hoppas att det ska kunna bli en naturlig after work här, säger Mats Wessberg.

Till att börja med blir det sex kranar i deras tap room. Men ganska snart ska det byggas ut till tio, och då är målet att ha 3-4 gästkranar.

– Vårt mål är att våra egna unika öl som bara säljs här, det kommer säkert bli ett 20-tal sådana under våren, säger Wessberg.

Under de första veckorna fortsätter man med catering, men det står klart att någon gång under våren är man i gång med sitt eget kök. Det har köpts in en pizzaugn som väntar på att installeras och sedan krävs godkännande av köket.

– Pizza är bra mat till öl och ganska enkelt att fixa till. Vi hoppas på att det ska vara i gång snart, men ofta tar saker längre tid än man tänkt sig, säger Wessberg.