Tacos och öl en succé för Pitebryggeriet

Det har varit många fler besökare än Gustaf Ahlin hade vågat hoppas på under de första dagarna för Taps & Tacos. David Jonsson är en av många som njutit av ölen. Foto: Privat.

Öl och tacos har blivit en succé direkt för This Is How. Gustaf Ahlin menar att alla förväntningar har överträffats.

 

Det var under förra veckan som satsningen på Taps & Tacos inleddes i Piteå. Det handlar då om bryggeriets This Is Hows taproom  där man också serverar tacos till gästerna.

Efter den första veckan är Ahlin mycket nöjd.

– Utomhus har det varit fullsatt nästan hela tiden och inomhus med under matrushen, säger han.

Populariteten gör förstås att bryggeriet kommer i kontakt med en del del personer som sedan kan lägga varumärket på minnet när de går till Systembolaget.

– Så här långt har det varit mest lokalinvånare, men även en del turister som har hört talas om det har kommit hit. Och så en hel del norrmän, de börjar att hitta tillbaka hit nu, säger Ahlin.

Gustaf Ahlin har haft fullt upp med att servera öl under de första öppetdagarna för Taps & Tacos.

Under första veckan var det öppet onsdag till lördag, och så ska det fortsätta. Det blir också svårt att öppna tidigare än 15.00 på vardagarna.

– Vi måste hinna med att brygga öl också och bland annat flaskningen för en del oväsen.

Sex personer har anställts för att driva Taps & Tacos och det kommer att behövas fler personer där. För This Is How blir detta också en bra chans att prova lite nya öl på gästerna.

– Ja, det är kul att kunna göra det. Vi hade en belgisk trippel förra veckan, och vi har aldrig bryggt belgiskt tidigare. Den här veckan blir det en New England-IPA som dessutom ska släppas på Systembolaget, säger Ahlin.