Svenskt bryggeri kan öppna taproom i USA

Nu har Peter Lincoln fått lämna Sverige igen. Samtidigt smider han och kompanjonen på framtidsplaner för sitt Brewing Költur. En lösning kan bli ett tap room i USA.

Ni kan historien om Peter Lincoln vid det här laget. Förra hösten tvingades han lämna Sverige då han inte ansågs ha tjänat tillräckligt med pengar på bryggeriet Brewing Költur, som han driver med Daniel Norlindh.

I somras var Lincoln tillbaka i Sverige, men då bara på semester och tidigare i september var han tvungen att lämna Sverige igen, då hans turistvisum gick ut.

Under tiden har bryggeriet anställt Daniels bror Gabriel Norlindh som bryggare, och Daniel har börjat jobba med it vid sidan av bryggeriet.

– Nu kan vi betala en lön så Peter hade kunnat vara här, men så var det ju inte i fjol, säger Daniel Norlindh.

I stället kan det nu bli en riktigt spännande lösning för att få Peter Lincoln mer knuten till verksamheten igen. Man tittar nämligen på att starta ett taproom i USA, och i så fall i Chicago-området.

– Det är tidigt ännu, men vi ska se om den möjligheten finns. I så fall skulle vi skicka en del öl, samt servera den öl vi gör via collabs i USA, säger Norlindh.

En sådan satsning skulle göra det möjligt för Peter Lincoln att återigen jobba heltid för Brewing Költur och dessutom kunna få ut en lön.

– Peter kommer att göra en del collabs där borta och han har även fått erbjudanden om att jobba på några bryggerier. Vi får se hur det blir till slut.

Samtidigt kommer bryggeriet söder om Stockholm att ställas om helt till ett farmhousebryggeri. Det skulle också göra det möjligt att skicka öl till USA utan att behöva tänka på att ölen ska vara färsk till varje pris.

Under sommarens besök har Peter Lincoln inte kunnat jobba för bryggerier och tjäna pengar, då han hade ett turistvisum. I stället har han fått ägna tiden åt att träffa branschfolk och vänner.