Svenska bryggerier i skotskt samarbete

Skottland och Skandinavien har har en lång historia av handel tillsammans. Nu uppmärksammas det med en ölserie som ska vara årligt återkommande.

Det är under namnet North Sea Bridges som det ska samarbetas mellan skotska och skandinaviska bryggerier. Det här första året har sex skandinaviska bryggerier gästat skotska bryggerier och under torsdagen är det premiär för ölen. Svenska deltagaren har varit Dugges, Beerbliotek och Rocket Brewing.

Så här parades bryggerierna samman.

Fierce – To Öl

Six Degree North – Amundsen

Pilot – Dugges

Fyne Ales – Rocket Brewing

Black Isle- Dry & Bitter

Fallen – Beerbliotek

– Den globala explosionen av nya ölfestivaler har gjort att bryggare förs samman runt om i världen, och med vänskapen skapas också möjligheter. Det finns många anledningar att jobba med andra bryggerier. Du lär dig nya saker och får chansen att komma till nya platser och träffa nya människor, säger de ansvariga för North Sea Bridges.

Premiären för de olika ölen sker på barer i Aberdeen, Edinburgh, Glasgow och Inverness. Planen är att skotska bryggerier ska besöka Sverige, Norge och Danmark nästa år för att brygga öl på samma sätt.

De öl som bryggs i år kommer också att dyka upp i Sverige. Det är Beer Ditch i Malmö som bestämt sig för att importera ölen och göra ett event.